Per què hem de combatre les polítiques del Banc Central Europeu

 18 març 2015: Accions transnacionals contra la gala inaugural del Banc Central Europeu

BCE

El BCE és una Agència pública suposadament independent, i és cert, ho és de la influència ciutadana, no en canvi del poder dels diners i les finances. Això provoca que les seves polítiques siguin greument nocives per a la ciutadania europea, treballadors, dones, sectors empobrits i la major part de la humanitat i del planeta viu.

PER QUÈ HEM DE COMBATRE LES POLÍTIQUES DEL BANC CENTRAL EUROPEU

Perquè produeix la concentració de la renda i la riquesa (a favor dels de dalt i en contra dels de baix); així el negoci del BCE a través de la troika té com a resultat polítiques d’austeritat en contra de la major part de la ciutadania.

Perquè sosté una gran quantitat de persones empobrides al Sud global; amb els diners barats del BCE es finança l’especulació amb aliments i matèries bàsiques que provoca fam i misèria a una gran part de la població mundial.

Perquè l’euro, en la seva forma actual, és un projecte imperialista; en aquest tipus de projectes la majoria ha de pagar pels enormes beneficis d’una minoria, i aquest sistema mundial no és just.

Perquè les polítiques del Banc Central Europeu condueixen a noves situacions de crisi; mentre molts països de la UE encara pateixen per bombolles que han explotat, en d’altres s’inflen de noves, com per exemple en el mercat immobiliari d’Alemanya.

Perquè els diners no tenen perquè ser dolents si van a parar a les mans correctes; el BCE té prohibit donar crèdit directament a les institucions públiques dels països de la UE, encara que els diners es necessiten per al finançament dels projectes públics i importants per al seu futur.

Perquè segresta els governs per obligar-los a mantenir polítiques d’austeritat; en comunicacions secretes el BCE exigeix als governs efectuar polítiques d’austeritat en el marc de les negociacions de la troiKa, mentre els amenaça amb deixar-los secs, és a dir sense finançament per atendre les seves necessitats bàsiques i immediates.

Perquè fa servir la intriga i els lobbys a favor de la indústria financera; el BCE es compromet massivament per fer acceptables productes financers tòxics, com els que han provocat l’última crisi financera.

Perquè no està subjecte a cap control democràtic; fundat en l’auge del neoliberalisme es postula com a independent de les institucions públiques, fet que el fa totalment depenent del poder privat dels diners i les finances. Per això la crítica de les polítiques del BCE es converteix en tabú i se l’eximeix d’un control real i fidedigne de les seves activitats.

Perquè no són transparents; molts documents del BCE són secrets.

Perquè deixa molts dubtes sense resoldre sobre el balanç de la seva activitat i ni tan sols gestiona bé els seus propis diners; seguint les informacions dels mitjans de comunicació les despeses de construcció del nou edifici del BCE s’han disparat dels 500 milions pressupostats als 1.200 milions d’euros finals.

Tot i que la crítica al BCE mereixeria un llibre sencer, hem volgut començar per aquest breu resum.

 Font: Blockupy

 

Per Què Combatre El BCE
Per Què Combatre El BCE
Per què combatre el BCE(2).pdf
140.4 KiB
517 Downloads
Detalles
Why We Have To Fight The Politics The ECB
Why We Have To Fight The Politics The ECB
Why we have to fight the politics the ECB(2).pdf
652.3 KiB
1042 Downloads
Detalles
EZB-Politik Bekämpfen Weil
EZB-Politik Bekämpfen Weil
EZB-Politik bekämpfen weil(2).pdf
257.2 KiB
466 Downloads
Detalles

Check Also

Informe «Transició ecosocial a Catalunya»

TRANSICIÓ ECOSOCIAL A CATALUNYA Una proposta decreixentista Autors: Luis González Reyes, Erika González Briz i …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *