Tributació de les grans empreses, de les rendes del capital i del patrimoni

xerrada col·loqui
TRIBUTACIÓ DE LES GRANS EMPRESES, DE LES RENDES DEL CAPITAL I DEL PATRIMONI

És un fet que les Grans empreses (Grans empreses i Grups d’Empreses) acaben pagant un Impost sobre el Benefici que aproximadament és el 50% del que paguen les Petites i Mitjanes Empreses. Fins i tot les grans tecnològiques i els bancs paguen un impost menor del 50%, esmentat.

Les rendes del capital paguen un impost que com a màxim és del 23%. Se suposa que aquestes rendes del capital ja han estat objecte de l’impost de beneficis del 25%, i amb això, per evitar la doble imposició, es pagaria igual que les rendes del treball un 48%. Però el cert és que aquest 25% a moltes ocasions, i sobretot pel que fa a les grans fortunes, queda molt disminuït. Amb això les rendes del capital de les grans fortunes acaben pagant un impost molt inferior a les rendes del treball.

L’Impost sobre el Patrimoni, segons alguns economistes com Thomas Piketty i altres, opinen que l’única manera d’evitar que la diferència entre els grans patrimonis i la pobresa és establir un impost sobre el patrimoni, que sobretot es vagi incrementant a mesura que la fortuna és més gran. És cert que a Europa només es manté a Suïssa i Noruega. La pregunta és: Vostè seria partidari d’establir un impost sobre el patrimoni, amb un mínim per a tota Espanya, sense que les autonomies el puguin anul·lar? I en cas que la resposta fos negativa, que altres mesures aplicaria per minorar la bretxa entre els més rics i els més pobres?.

amb:
Susana Ruiz, Responsable de Justícia Fiscal de Oxfam Internacional, llicenciada en Ciències Empresarials Internacionals per ICADE (Madrid) i l’Escola de Negocis de Reims (França).

Alex Madariaga, Advocat i assessor legal especialitzat en Dret Administratiu i Tributari,  membre d’ATTAC Catalunya, expert fiscalista, va formar part del cos tècnic de l’Oficina Antifrau de la Generalitat.

Dia: 2 de juny 
Hora: 18:00h
per online en aquest enllaç: https://youtu.be/m5sNGEjpLDo

 

Check Also

Sareb: el reflejo de un fracaso público

Sareb: el reflejo de un fracaso público

Casi la mitad de las viviendas de Sareb están vacías mientras miles de personas enfrentan …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *