CORRESCALES 2016: Un trajecte de dignitat contra la precarietat

Vaguistes de Movistar correran 800 quilòmetres contra la precarietat. S’engega una campanya de micromecenatge per donar-los suport

Correscales

CORRESCALES 2016. UN TRAJECTE DE DIGNITAT CONTRA LA PRECARIETAT

De la necessitat, virtut. De les derrotes, victòries. Del patiment, aprenentatge. Del lluitar, compartir. De la solidaritat, seguretat. Del compromís, raó de ser. Del construir, complicitat. De l’agrair, responsabilitat. Teixint, fent créixer.

Projecte de micromecenatge: https://ca.goteo.org/project/correscales-2016

El CORRESCALES és un mitjà amb el que la Marea Blava volem fer visible la dignitat de lluitar contra la fragmentació i la precarització. I la necessitat de fer-ho col·lectivament. És un mitjà amb el que volem agrair a centenars de moviments socials, col·lectius i persones l’incansable suport, l’inoblidable alè. La complicitat d’un aprenentatge compartit. Ës un mitjà amb el que davant dels abusos i represàlies afegides a la duresa d’una vaga de tres mesos, no defallim, reconstruïm. És el mitjà amb el que retornem agraint, denunciem alçant, i volem construir col·lectivament un projecte compartit d’ajuda mútua.

EL CORRESCALES també és un medi. És el trajecte de 800 quilometres que correrem, teixint complicitats entre histories de vida que lluiten per justícia i dignitat. Són els 80 relleus, compartint una lluita contra la precarietat. Són les 80 poblacions per agrair l’acollida i aprendre de la seva realitat. Són els 80 dies per construir plegades, teixint solidaritat, cooperativament.

Característiques bàsiques

Amb aquest projecte volem seguir lluitant contra el monstre blau de telefònica, retornar col·lectivament la solidaritat que vam rebre durant una vaga que va durar més de 80 dies, una vaga contra l’esclavitud del s.XXI

Ara bé, no volem resistir i prou, volem seguir pressionant aquells que ens condemnen a una vida de precarietat. Enxarxant-nos, construint col·lectivament. I també ho farem mitjançant un documental de la lluita per la dignitat, amb històries de vida precaritzades, dibuixant la fragmentació productiva amb la que el capital, amb la convivència d’un Estat còmplice, ens condemna. Tot un món per construir, tota una manera de seguir, amb la voluntat de generar l’embrió d’un nou fons cooperatiu i solidari per a col·lectius que lluitin pels drets laborals bàsics. Coartats i coaccionats per a qui té el poder de decidir sobre les nostres condicions materials i emocionals de vida. Reapropiem-nos de la vida, cooperant i compartint. Amb ajuda mútua.

Motivació i a qui va dirigit el projecte

No podem restar exempts de tot allò que la vaga indefinida ens ha ensenyat, de tot el que hem après col·lectivament. No podem oblidar que fins aquell dia que vam aixecar el cap i ens vam plantar davant el monstre blau, sempre havíem treballat soles, competint entre nosaltres. Amb la pràctica i la lluita vam comprendre la importància de fer-ho juntes. Lluitem per una societat més justa, volem deixar de ser figurants i ser-ne coprotagonistes Aquest projecte va dirigit a totes aquelles treballadores invisibles, a les solidàries, a les que volen canviar una societat que valora més el capital que la vida, les que volen denunciar la precarietat laboral i social que patim bona part de la societat i de la que no volem ser-ne esclaus.

Objectius

El moviment de la MAREA BLAVA volem seguir revolucionant les escales conjuntament i a més a més de forma compartida. Sense donar el braç a tòrcer en la lluita per la dignitat de les condicions de vida i treball, materials i emocionals, de totes i tots, de tothom. Per això, renaixem fent passos més enllà. Construint, reconstruint i també agraint, lluitant.

D’una banda, els tècnics i tècniques que treballem per a Movistar-Telefònica, subcontractades i autònomes –les que vam dur a terme abans de l’estiu una vaga de 75 i 85 dies–, volem reprendre amb força la nostra activitat davant la situació de precarietat en la que ens trobem. I fent-ho, alhora, retornar i agrair també tot el suport, aprenentatges i ajuda rebuda.

Perquè, de l’altra, ho fem i farem plegades, amb col·lectius i persones de moviments diversos, organitzacions i persones solidàries amb qui reconstruir creixent, compartint la nostra lluita. Però volem fer-ho donant un pas més: Construint un projecte col·lectiu de lluita, social i econòmic, d’ajuda mútua contra la precarització. Amb una campanya d’abast en la que:

★ NO ENS RESIGNAREM A LA PRECARITZACIÓ DE LES NOSTRES VIDES, CONTINUAREM LLUITANT PER UNES CONDICIONS JUSTES I DIGNES

Estem determinades a seguir incansables contra la precarietat laboral i la precarització a la que es vol sotmetre les nostres vides quotidianes. No només les dels tècniques o les seves famílies, sinó de la que se’ns pretén estructurar, com un procés d’acumulació de precaritzacions en cadena, arreu. Laborals, socials, econòmiques i també els seus impactes, materials, emocionals o relacionals, i fins i tot ja quasi culturals, quan se’ns vol fer resignar que no hi ha alternativa, ni dignitat, ni justícia possibles: Quan estem acostumades a veure com acumulen uns, a costa de la precarietat dels altres.

★ (RE)CONSTRUIM CREIXENT: AGRAINT TOT EL SUPORT EMOCIONAL I AJUDA MATERIAL, CALIU I APRENENTATGES. PER TORNAR I PER COMPARTIR

Tornem a mobilitzar-nos, a reconstruir i activar social, laboral i públicament la nostra lluita en estat latent que perviu aquests mesos. Però ja no som les mateixes gràcies a tot el suport i ajuda de centenars de col·lectius que es van aplegar al nostre entorn, respectant-nos, escoltant-nos, compartint les nostres il·lusions i els nostres patiments. I plegades fem un pas més enllà en la nostra concepció d’entendre que no lluitem només per les nostres condicions laborals; pensant que si ens va bé, a la resta també: volem agrair tota la solidaritat rebuda. Tornar el crèdit cooperatiu per poder fer una vaga indefinida de la única manera que sabem, però construir quelcom més. Retornar, i fer créixer l’embrió d’un projecte d’ajuda mútua, de construcció col·lectiva i gestió cooperativa al servei de qui, com nosaltres hem necessitat per sobreviure, col·lectius precaritzats -especialment en les cadenes de subcontractació i en alguns sectors-, no es vegin privades de lluitar per les unes condicions laborals i de vida dignes per raons personals d’urgència econòmica.

★ VOLEM TEIXIR COMPLICITATS CORRENT 800KM SORTINT DE BILBAO FINS A BARCELONA, COMPARTINT EL COR AMB ELS QUE LLUITEN, POSANT-HI EL COS.

Volem fer partícips col·lectius, moviments, organitzacions i persones de localitats d’arreu que es revelen contra les condicions d’explotació, acumulació, injustícia, repressió i precarització, lluitant per unes condicions de vida dignes. A través del desenvolupament i posada en escena del nostre esforç i alegria , agraïment i reconeixement cap a la seva solidaritat i experiència, compartint 80 relleus d’un recorregut que anomenem Correscales. I amb el que de la mateixa manera que agraïm a qui ens ajuda i comparteix, denunciarem també a qui ens vol fer responsables de la precarització, per a que l’acceptem per resignació o repressió. Ni defallirem tampoc davant la por, ni deixarem soles a qui com alguns dels nostres companys han patit i pateixen denuncies, acomiadaments i inhabilitacions per lluitar des de la resistència, intel·ligència col·lectiva i la desobediència civil per unes condicions bàsiques de treball i vida dignes.

Experiència prèvia i equip

La Marea Blava som els tècnics i tècniques instal·ladores que venim d’una lluita molt llarga, hereva d’altres però alhora també diferent, renovada, contra una empresa privatitzada que ara és un dels grans monstres empresarials, implantat arreu de l’Estat i en altres països. Tres mesos de vaga indefinida, resistència i aprenentatge col·lectiu.

Entre nosaltres també, una xarxa de persones, grups i col·lectius socials amb qui tornem a alçar-nos, construint plegades i compartint aprenentatges, sentiments i raons.Ho fem amb la complicitat que ens dona una mateixa forma d’entendre la vida com un trajecte, en el que les condicions en les que vivim dependran del que lluitem per una societat més justa, contra l’acumulació i la precarització. I de que ho fem juntes, des de l’ajuda mútua, tant en resistir com per construir.

Col·laboreu amb el projecte de micromecenatge: https://ca.goteo.org/project/correscales-2016

Check Also

¿Cómo sería una transición ecosocial en la industria española?

El sector industrial es el segundo consumidor de energía, solo por detrás del de transporte. …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *