Informe enquesta Gesop – Xarxa Renta Bàsica 2015

pregunta que el GESOP ha fet fa pocs dies, del 13 al 17 de juliol, a 1.600 persones a Catalunya

renta basica (2)

“La renda bàsica és un ingrés de 650 € mensuals que rebria tothom com a dret de ciutadania, que seria finançada mitjançant una reforma fiscal que suposaria una redistribució de la renda del 20% de la gent més rica a la resta de la població. Estaria més aviat d’acord o més aviat en desacord que s’implantés al nostre país?”

Aquesta és la pregunta que el GESOP ha fet fa pocs dies, del 13 al 17 de juliol, a 1.600 persones a Catalunya. Els concloents resultats estan en els arxius adjunts, però podem destacar-ne alguns:

Un 72,3% està més aviat d’acord, un 20,1% està més aviat en desacord i un 7,6% NS/NC. L’opinió favorable és majoritària en tots els sectors socioeconòmics o demogràfics encara que els resultats més ajustats es donen en els sectors amb més ingressos i els políticament a la dretade dreta o centredreta.

En cas de cobrar la renda bàsica seguiria treballant igual que ara un 86,2% de les persones enquestades. Dins dels que actualment estan a l’atur, un 84,4% “seguiria buscant feina com fins ara”.

Davant la crítica recurrent segons la qual amb una renda bàsica “la gent deixaria la feina”, “no faria res”, etc., les dades són contundents: deixaria de treballar el 2,9%. I només un 2,2 % dels aturats deixarien de buscar feina.

Aquestes i altres dades poden trobar-se en els documents adjunts amb un alt grau de detall per ingressos, edats, sexe, zones geogràfiques de residència…

Els documents es poden trobar a la pàgina «Red Renta Bàsica» o clicant aquest enllaç:

INFORME ENQUESTA GESOP – XARXA RENTA BÀSICA 2015 [pdf]

Tabulacions

—————-

Un estudi de finançament d’una RB a Catalunya i a la resta del Regne d’Espanya es pot trobar a http://www.sinpermiso.info/articulos/ficheros/RBnoinerte.pdf (cas de Catalunya) i aquí (per la resta): http://www.redrentabasica.org/rb/rrbantigua_1184

Check Also

¿Cómo sería una transición ecosocial en la industria española?

El sector industrial es el segundo consumidor de energía, solo por detrás del de transporte. …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *