Nuclear o Alternatives

Nuclear O Alternatives CAT
Nuclear O Alternatives CAT
Nuclear o Alternatives CAT.pdf
526.6 KiB
3143 Downloads
Detalles
Nuclear O Alternativas CAST
Nuclear O Alternativas CAST
Nuclear o alternativas CAST.pdf
527.3 KiB
7572 Downloads
Detalles

Nuclear o Alternatives CATTens a les teves mans un nou llibret de la col·lecció d’Attac-Catalunya que tracta sobre les centrals nuclears. No és un tema específic d’Attac, però quan es va plantejar la seva publicació vam entendre que havia de formar part de la col·lecció per diversos motius.

Entenem que el tema que planteja té una rigorosa actualitat i està estretament relacionat amb les qüestions de contingut econòmic: control dels mercats financers, abolició dels paradisos fiscals, taxes globals, redistribució de la riquesa, defensa dels serveis públics i justícia fiscal, que des d’Attac venim plantejant.

Estem assistint a una ofensiva en tota regla del lobby nuclear, tant a escala nacional com internacional, per a reprendre i impulsar la construcció de noves centrals nuclears. Fa molts anys que ja se sabia que els combustibles fòssils com el petroli s’anaven esgotant, però els interessos de les petrolieres i la miopia dels responsables polítics es van conjurar per a no impulsar les energies alternatives amb la determinació i l’adjudicació de recursos econòmics que haguessin estat necessaris. Ha transcorregut el temps sense que els governs hagin assumit aquesta situació amb plena responsabilitat, i a l’augment de la demanda de petroli dels països desenvolupats, s’han sumat aquests anys l’Índia i la Xina. Ara es vol presentar la construcció de noves centrals com un fet inevitable. Es diu que ja no queda temps per posar a la disposició de la demanda altres possibles alternatives i es minimitzen els riscos i servituds que l’emmagatzematge dels residus tindrà per a la humanitat en milers d’anys.

Novament el poder econòmic i els seus servidors recorren a les estratègies de les mitges veritats, a la por i al xantatge. D’una banda s’apunta als avenços científics en matèria de seguretat de les centrals, quan tot sembla indicar que aquesta seguretat sempre estarà lluny d’aconseguir-se. Alhora, s’indueix a les generacions actuals a adoptar una actitud insolidària i immoral vers les generacions esdevenidores, si pel temor a l’efecte d’una possible crisi energètica en un futur més o menys pròxim, se’ls condemna a sofrir els efectes imprevisibles de l’emmagatzematge dels residus radioactius durant milers d’anys.

També optem per la publicació d’aquest llibre en coherència amb la nostra identitat de moviment d’educació ciutadana orientada a l’acció i a la participació en tot allò que ens afecta, i està clar que aquest tema ens afecta molt directament.

Creiem, modestament, que amb la publicació d’aquest llibre estem unint el nostre esforç a quants companys i companyes duen anys denunciant el despropòsit de les centrals nuclears, i per extensió a tot del moviment ecologista en el seu conjunt, els postulats del qual hem anat incorporant al nostre treball de divulgació. El propi autor del llibre, Manuel Adelantado, ha manifestat en alguna ocasió que va ser a través d’Attac, de la nostra Escola d’Estiu, on es va reforçar la seva sensibilitat ecologista. Així dons, ens congratulem d’integrar el nostre discurs i la nostra lluita amb les del moviment ecologista, en una visió de confluència altermundista i de transformació social que tots desitgem.

Check Also

Informe «Transició ecosocial a Catalunya»

TRANSICIÓ ECOSOCIAL A CATALUNYA Una proposta decreixentista Autors: Luis González Reyes, Erika González Briz i …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *