Projecció de la pel•lícula «Ciutat morta»

Cuando:
29 noviembre 2014 a las 17:00 – 20:00
2014-11-29T17:00:00+00:00
2014-11-29T20:00:00+00:00
Donde:
Cotxeres de Sants (sala d'actes)
Plaça de Bonet i Muixí
7, 08014 Barcelona, Barcelona
Espanya
Precio:
Entrada lluire i gratuita

El proper dissabte 29 de novembre a les 18h, Attac-Catalunya projectarà el documental «Ciutat morta» a les Cotxeres de Sants (sala d’actes, Plaça Bonet i Muixí, 7) Amb presència de l’equip tècnic

Com totes les nostres activitats és d’entrada lliure i gratuïta

Cartel Ciutat Morta v1 (11)

Un dels pitjors casos de corrupció policial dels últims anys a Barcelona

La nit del 4 febrer 2006 va acabar amb una càrrega policial al centre de Barcelona . Va ser a les rodalies d’ un antic teatre okupat en què s’estava celebrant una festa . Entre els cops de porra , van començar a caure objectes des del terrat de la casa okupada . Segons va relatar per ràdio l’Alcalde de Barcelona poques hores després , un dels policies , que anava sense casc , va quedar en coma per l’impacte d’un test .
Les detencions que van venir immediatament després del tràgic incident ens relaten la crònica d’una venjança .
Tres joves detinguts , d’origen sud-americà , són greument torturats i privats de llibertat durant 2 anys , a l’espera d’un judici en el qual poc importava qui havia fet què. Poc importava que l’objecte que va ferir el policia hagués estat tirat des d’un terrat mentre que els detinguts estaven a peu de carrer . Dos detinguts aquella nit – Patricia i Alfredo -ni tan sols eren presents al lloc dels fets : van ser detinguts en un hospital pròxim i trobats sospitosos per la seva forma de vestir . Poc importava si hi havia proves o evidències que exculpaven a tots els acusats . En aquell judici no s’estaven jutjant a individus sinó a tot un col · lectiu . Es tractava d’un enemic genèric construït per la premsa i els polítics de la Barcelona modèlica . Barcelona, ​​la ciutat que acabava d’estrenar la seva anomenada ” ordenança de civisme” , una llei higienista , marc legal perfecte per als plans de gentrificació d’alguns barris cèntrics, destinats al turisme . Els nois detinguts aquella nit eren caps de turc que encaixaven perfectament, per la seva estètica, amb la imatge del dissident antisistema: l’enemic intern que la ciutat modèlica havia anat generant aquells últims temps.

Anys després, dos policies són condemnats a inhabilitació i penes de presó de més de 2 anys per haver torturat un noi negre . La sentència demostra que els agents menteixen i manipulen proves durant el judici . Per encobrir les tortures , acusen el jove de ser traficant de drogues , però el jutge descobreix un muntatge : el negre és en realitat , fill d’un diplomàtic : l’ambaixador de Trinitat i Tobago a Noruega .
Aquests agents resulten ser els mateixos que havien torturat als joves detinguts aquella nit del 4 de febrer de 2006 i alguns dels testimonis que van declarar en contra durant el judici . El mateix modus operandi en els dos casos . L’única diferència : l’origen social de les víctimes .
L’enèsima història d’impunitat policial , acompanyada per bones dosis de racisme , classisme i la vulneració de drets fonamentals , tot això emparat per un sistema judicial hereu del règim franquista i uns polítics obsessionats amb el negoci immobiliari que ofereix la Marca Barcelona a costa dels seus ciutadans .

Fitxa tècnica

Títol original: CIUTAT MORTA | Durada: 120 minuts | Gènere: Llargmetratge de no-ficció | Format: Color HDcam | Realització i Direcció de fotografia: Xavier Artigas i Xapo Ortega | Producció: METROMUSTER | Ajudants de direcció: Marielle Paon i Núria Campabadal | Cap de producció: Diana Asenjo | Muntatge: Xavier Artigas i Núria Campabadal | So directe: Xapo Ortega | Il·luminació: Marielle Paon | Disseny gràfic: Sergio Espin | Postproducció: Lluís Germanó | Banda sonora original: Las CasiCasiotone

 

Check Also

“El cambio climático es el síntoma pero la enfermedad es el capitalismo”

Calendar Añadir al Calendario Añadir a Timely Calendar Añadir a Google Agregar a Outlook Agregar …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *