Vídeo: «10 propostes per una fiscalitat justa de cara a les eleccions del 14F»

Nou vídeo al nostre canal
«10 propostes per una fiscalitat justa de cara a les eleccions del 14F»

Xerrada de Jaume Garcia Vicente, jubilat, advocat laboralista al Colectiu Ronda. Membre d’ATTAC Catalunya i de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidaria.
Streaming del  dilluns 8 feb 2021 ales
 18:00 h
es pot veure en aquest ’enllaç

 

 

La «Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària», de la qual forma part ATTAC- CATALUNYA,  proposem un decàleg de mesures de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del mes de febrer:

  1. Rebaixar i igualar el mínim exempt en l’Impost sobre el Patrimoni i Impost sobre successions i donacionsi suprimir-ne les bonificacions a la quota.
  2. Impost sobre Societats: activant un impost solidari sobre els guanys de les grans empreses amb resultats extraordinaris en l’exercici 2020
  3. Consolidar les modificacions i augments fets en els trams autonòmics a l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i equiparant la tributació de les rendes del capital a les rendes del treball.
  4. Apujar l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA)per a béns sumptuaris mentre es determina el tipus “0” per a determinats productes sanitaris i d’higiene personal.
  5. Creació d’una Taxa Covid amb tipus impositius entre l’1% i el 3% a partir dels patrimonis d’1 milió d’euros.
  6. Doblar l’Impost sobre dipòsits de les entitats de crèdit(del 0,03% actual a com a mínim el 0,06%).
  7. Taxa Google i TaxaTobin: Consolidar l’actual proposta d’impostos i accelerar el més aviat possible la recaptació d’aquesta taxa.
  8. Prohibició de contractació i ajudes públiques a empreses amb seus en paradisos fiscals.
  9. Reformar els beneficis fiscalsper millorar-ne l’equitat.
  10. Augmentar la tributació per una fiscalitat verda

 Descarrega’t el decàleg complet aquí: decaleg_feb21

**************

La Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària està formada per entitats i persones a títol individual, unides per la preocupació per l’evolució del nostre sistema fiscal, cada vegada més regressiu i injust, i el model de societat que se’n deriva.

Donen suport a la Plataforma: OXFAM INTERMON a Catalunya, AICEC-ADICAE Catalunya, ATTAC ACORDEM, Attac Catalunya, CCOO DE CATALUNYA, CONFAVC (Confederació d’AAVV de Catalunya), CUS (Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat), CRISTIANISME I JUSTÍCIA – Fundació Lluís Espinal, ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), Forn de teatre Pa’tothom, ECOLOGISTES EN ACCIÓ DE CATALUNYA, Economistes en acció (Grup Economia Social del Col·legi d’economistes), FETS (Finançament Ètic i Solidari), PROJECTE FIARE, JOVES D’ESQUERRA VERDA (JEV), L’OCUC (L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya), MLP (Moviment Laic i Progressista), PTP (Associació per a la Promoció del Transport Públic), SINDICATO DE TÉCNICOS DEL MINISTERIO DE HACIENDA (GESTHA), UCC (Unió de Consumidors de Catalunya), UGT DE CATALUNYA.

 

Check Also

“Todos los viejos modelos de estado del bienestar desaparecieron hace tiempo”. Entrevista a Guy Standing

El profesor Guy Standing, autor de El precariado (2022) o La renta básica, un derecho …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *